4 port
Ingredienser
- Pasta 4 port
- Pinjenöt 2 msk
- Olivolja
- Vitlöksklyfta 1 st
- Arla Köket® Crème Fraiche 2 dl
- Kvibille® Ädel Grädd 140 g
- Varmrökt Lax 4 bitar
- Färsk Basilika
- Svartpeppar
- Salt
Gör så här:
Börja med att rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna, till de blivit gyllene. Lägg över dem i en skål. Koka upp pastavatten. Ringla i lite olivolja i stekpannan. Skala och pressa vitlöksklyftan över stekpannan och fräs försiktigt i en minut. Lägg ner pastan i det kokande vattnet. Sänk värmen i stekpannan och stjälp ner crème fraiche. Låt allt bli varmt och stäng av värmen. Smula ner osten fint i den varma såsen, och smaka av med salt. Lägg upp nykokt pasta och skeda över ostsåsen. Avsluta med de rostade pinjenötterna, färsk basilika och svartpeppar och servera direkt.
Presenteras av
