arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Högrevsburgare med blåmögelost

Rökigheten från baconet gifter sig perfekt med osten, och ihop med den söta rödlöken och den fräscha gurksalladen så har du en riktig toppenburgare!
Högrevsburgare med blåmögelost
4 port

Ingredienser

  • Nötfärs 600 g
  • Salt 1 tsk
  • Svartpeppar 1 krm
  • Rapsolja
  • Castello® Burger Blue Skivad Blåmögelost 4 skivor
  • Baconmajonnäs

  • Rödlök 2 st
  • Svenskt Smör Från Arla® 30 g
  • Farinsocker 2 msk
  • Portvin 1,5 dl
  • Färsk Timjan 5 kvistar
  • Gurksallad

  • Gurka 200 g
  • Silverlök 1 st
  • Citronsaft 2 msk
  • Olivolja 2 msk
  • Rosépeppar Krossad 0,5 tsk
  • Salt 2 krm
  • Hamburgerbröd 4 st

Gör så här:

  1. Lägg baconskivorna i en stekpanna och stek dem knapriga.
  2. Ta upp baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Låt svalna.
  3. Hacka det fint.
  4. Blanda samman äggulor, senap och vitvinsvinäger.
  5. Tillsätt olja och baconfett i en tunn stråle under konstant vispning.
  6. Blanda ner baconet och smaka av med salt och peppar.
  7. Skala och skiva lökarna och fräs dem i smör.
  8. Tillsätt socker och låt det smälta.
  9. Slå i vinet och lägg i timjankvistarna. Låt vinet koka in, ca 15 min.
  10. Skala löken till gurksalladen.
  11. Skiva silverlök och gurka tunt.
  12. Rör ihop citronsaft, olja, rosépeppar och salt.
  13. Blanda dressingen med lök och gurka.
  14. Forma fyra burgare av färsen. Salta och peppra.
  15. Pensla med lite olja och grilla 2-3 min på varje sida.
  16. Lägg på osten och låt den smälta.
  17. Grilla bröden på snittytan.
  18. Lägg ihop burgarna med baconmajonnäs, gurksallad och rödvinslök emellan.
Presenteras av Castello