arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle
Galett med getost, kronärtskocka och soltorkad tomat
Recept

Galett med getost, kronärtskocka och soltorkad tomat

  • 100 g marinerad jordärtskockor
  • 1 skiva smördeg
  • 100 g soltorkade tomater
  • 125 g Falbygdens® getost
  • 1 rödlök
  • 2 salladslökar
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Gör så här:

Värm ugnen på 220 grader. Rulla ut smördegen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Toppa degen med jordärtskockshjärtan, soltorkade tomater, getost, röd lök och salladslök. Vik sen in kanterna på degen ungefär 10 centimeter. Grädda i ugn i 25 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna i 5 minuter innan du lyfter bort galetten. Ringla över olivolja. Smaka av med salt och nymald svartpeppar, och servera.

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla