arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Galett med getost, kronärtskocka och soltorkad tomat

Galett med smak av medelhavet! Den här lyxiga pannkakan för med sig smaker och känslor från varma sommardagar. Mums!
Galett med getost, kronärtskocka och soltorkad tomat
2 port
25 Minuter

Ingredienser

  • Marinerad Jordärtskocka 100 g
  • Smördeg 1 skiva
  • Soltorkad Tomat 100 g
  • Falbygdens® Getost 125 g
  • Rödlök 1 st
  • Salladslök 2 st
  • Salt Och Svartpeppar
  • Olivolja

Gör så här:

  1. Värm ugnen på 220 grader.
  2. Rulla ut smördegen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  3. Toppa degen med jordärtskockshjärtan, soltorkade tomater, getost, röd lök och salladslök.
  4. Vik sen in kanterna på degen ungefär 10 centimeter.
  5. Grädda i ugn i 25 minuter.
  6. Ta ut plåten ur ugnen och låt svalna i 5 minuter innan du lyfter bort galetten.
  7. Ringla över olivolja.
  8. Smaka av med salt och nymald svartpeppar, och servera.