arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Äpple- och fänkålsmarmelad

Äppelmarmaladen är ett perfekt tillbehör till de flesta smakrika ostar. Servera marmeladen till en mogen Rocquefort eller till en vällagrad hårdost som Falbygdens Herrgård 24 månader eller Gruyere.
Äpple- och fänkålsmarmelad
4 dl
45 Minuter

Ingredienser

  • Syrligt Gröna Äpplen
  • Liten Fänkål 1 st
  • Citron 1 st
  • Vatten 3 dl
  • Strösocker 125 g

Gör så här:

  1. Ta bort basen på fänkålen och kärna ur äpplet.
  2. Skiva tunt.
  3. Blanda äppelskivor och fänkålsskivor med vatten, citronsaft och skal i en kastrull.
  4. Koka i cirka 15 minuter och tillsätt sedan socker och koka ytterligare 15 minuter.
  5. Tillsätt mer vatten om det håller på att koka torrt.
  6. Låt marmeladen svalna och ät sedan med din favoritost.
  7. För att förstärka fänkålssmaken kan du ha i en sked fänkålsfrö innan du kokar marmeladen.
  8. Du kan också byta sockret mot muscovadosocker för lite extra lyx.

30 min