arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Gamla vänner, gamla ostar

Gamla vänner, gamla ostar
Den 9 maj är det Gamla vänners dag. Äntligen! Och ingenting åldras så väl som vänskap, brukar man ju säga. Förutom ost då. För att fira våra barndomsvänner, eller för all del nya vänner som vi ser fram emot att få som gamla vänner, presenterar vi här ett par vällagrade ostar med smaktips till.

Falbygdens GranReserva Herrgård® 36 månader

Det här mästerverket till ost har en mycket kraftfull smak och väl utvecklad styrka. Den något söta tonen har en antydan till nötighet, vilket gör osten perfekt både till matlagningen, såväl som på ostbrickan eller till dessert. Ät den med söta tillbehör som päron, päronmarmelad eller choklad, för att dämpa sältan och förhöja kolatonerna.

Falbygdens GranReserva Präst® 24 månader

Falbygdens vällagrade Präst® har en stark och fyllig smak med en antydan till beska. Den har tydliga toner av smörkola och hasselnöt, något som samsas riktigt fint med de knastrande kristallerna. Perfekt vid alla tillfällen då du vill överraska dina, eller dina gamla vänners, smaklökar med en smak av fulländad karaktär och styrka. Ät osten med körsbärsmarmelad, valnötter eller mousserande vin för en ännu större smakupplevelse.

Kvibille Cheddar 18 månader

Kanske inte den mest vällagrade av ostarna vi presenterar, men väl värd sin plats på ostbrickan. Kvibille Cheddar har en kraftig smak med en tydlig men balanserad sälta, en trevlig beska och söta kolatoner. Den här osten är god tillsammans med rostade nötter, aprikoser och sharonfrukt.