arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostbricka för popkillar

Ostbricka för popkillar
Om det är något schlagern lärt oss är det att det varje år kommer att stå en orimligt snygg popkille på scen, med strålande ögon och en plågsamt inövad koreografi, som med varierande inlevelse/scennärvaro sjunger om både hjärta och smärta. För att hylla dessa schlagerns schuperhjältar har vi satt ihop en ostbricka som din mun kan njuta av samtidigt som dina ögon får sitt lystmäte.

Vår första ost på popbrickan är Castello White with Red Chili – ostarnas svar på en kärleksballad med lite hetta i. Krämig, len, lagom mycket sting, omslutande och alldeles, alldeles underbar. Det här är en läcker vitmögelost med kryddiga röda jalapeño-flingor för en spännande smakupplevelse. Passar perfekt till ljust bröd och honung.

Om Eric Saade hade varit en ost hade han garanterat varit en Castello Blue – alla blåmögelostars svärmorsdröm. Om Eric Saade hade varit en ost hade han i och för sig varken varit känd eller kunnat sjunga, så liknelsen kanske haltar något. HURSOMHELST. Den här osten är, precis som Eric, lagom spännande och framförallt väldigt snygg att titta på. Det är en krämig ädelost med mild smak med tydlig sälta och beska och den utvecklas utan att bli för stark. Osten smakar särskilt gott till ljust bröd, mogna päron, en lasershow och plommon eller en söt marmelad.

Sista osten på vår popbricka är en Castello Cheddar Mature. Det här är en rent objektivt snygg och god ost, som gnistrar lite tack vare sina kristaller. Den är harmonisk, med fast konsistens,  viss sötma och en trevlig sälta, och med svaga toner av knäck. Lite som Måns Zelmerlöw?

Att dricka till

Till den här ostbrickan kan du med fördel servera svartsjuka pojkvänners salta tårar. Nej! Vin eller öl menar vi såklart. Typ ett humlearomatiskt öl eller varför inte ett bärigt rött vin, eller ett druvigt och blommigt vitt?