arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Vegetariska recept till midsommar

Vegetariska recept till midsommar
Midsommar är årets bästa dag, rent objektivt. Och det är ju inte så konstigt i ett land där det är vinter 9 månader per år. Inte särskilt konstigt heller, att traditionerna (och maten) är heliga. Men ibland kan det ju faktiskt vara kul att testa något nytt, och i år tänkte vi oss att det kunde bli något vegetariskt.

I den här artikeln har vi samlat ett gäng goda och lättlagade vegetariska recept som du kan testa på midsommar. Eller rättare sagt lakto-ovo-vegetariska recept, eftersom vi jobbar med ost och därför gärna ser att det finns ost med i våra recept. Liksom.

Omelett med manchego och citronfräst sparris

En vacker och imponerande snitt med byggstenar som går utmärkt att göra i förväg. Snittarna håller någon timme inplastade i kylen även med toppingen på.

Krossad potatis med Gräddädel

Mjäll, mild potatis och krämig gräddädel är självklara smakkompisar. Ibland behöver det inte vara svårare än så! Använd färskpotatis, eller delikatesspotatis. Potatisen kan göras i förväg och serveras antingen kalla eller något uppvärmda.

**Rösti med med Herrgård, pocherat ägg och avokado **

Klassisk svensk husmanskost med en extra twist! Det pocherade äggets krämighet tillsammans med den fasta osten och knaprig rösti är en riktig guldkombo.

Panini med taleggio, sparris och stekt ägg

Lyxig brunchmacka, eller en festlig lunch, som inte lämnar någon besviken. Byt gärna sparrisen mot kryddig ruccola för det perfekta Halloween-myset!

Enkel ostpaj med smördeg och svecia

Smakrik, fyllig ostpaj som garanterat går hem hos gästerna. Den bekväma kocken köper färdig smördeg, och förgräddar pajerna innan festen. Inför servering värms pajerna upp för att sedan toppas med tillbehör. Pajerna kan också serveras kalla. Receptet räcker till sex minipajer, eller till en stor.

Enkel Sveciapaj