arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Nya traditioner till kräftskivan

Nya traditioner till kräftskivan
Det är kräfttider nu, för er som har missat det. Ni vet, ostiga pajer, lustiga hattar, snapsvisor och ilsket röda skaldjur med galet vassa klor. Fantastiskt gott och väldigt, väldigt trevligt.

Kräftskivan är starkt förknippad med uråldriga traditioner hos de flesta svenskar, och det är ju fint. Men man kan faktiskt göra mer av sina traditioner, om man bara vågar lite! Här ger vi dig några idéer och recept:

PARMESANKEX

De här små godingarna är perfekta både till minglet före skivan och som tilltugg till maten. Du behöver bara fyra ingredienser, och kan dessutom förvara degen i frysen i flera månader. Ta i sådana fall fram degen att tina en stund innan du skivar den.

CHÈVRE CHAUD MED BÄRSALSA

Den perfekta förrätten för alla ostälskare. Och för de som önskar att de var ostälskare. Och för att övertyga de som inte älskar ost. Något för alla, helt enkelt. Den krämiga ostens djupa och jordiga smak gifter sig med bärens syrlighet och sötma. Dessutom ser det snyggt ut.

SMÅ HEMGJORDA FÄRSKOSTAR

“Åh, så gott, var har du köpt de här?”, kommer gästerna att fråga, nästan säkert. Och du ba: “Jag har gjort dem själv. Sådeså.” De här färskostarna är lika goda som imponerande att bjuda på, och du kan krydda dem efter egen smak. Garanterad succé.

CHILIDIPP

Så enkelt, men så gott. Den här dippen är ett enkelt sätt att förhöja kräftornas redan goda smak. En krämig majonnäs med ett litet (eller kraftigt, du väljer själv) bett av chili. Gott att doppa både skaldjur och bröd i.