arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Komponera en ostbricka

Komponera en ostbricka
En ostbricka kan förstås se ut hur som helst beroende på vem som komponerar den, det är som alltid den individuella smaken som avgör i slutändan. Men med lite inspiration och tips kan du skapa stordåd på ostbrickan och överraska dina gäster. 

Ett tips är att utgå från en eller två av sina favoritostar, ett vin eller ett land - om du har bjudit på en italiensk måltid kan det kännas snitsigt att servera italienska ostar. Lokala, närproducerade ostar är förstås alltid rätt, som till exempel en härligt krämig Kvibille Ädel eller varför inte en vällagrad grevé? Du kan också knyta an till säsongens ostar och tillbehör, som höstäpplen eller mormors hemmagjorda havtornsmarmelad.

Somliga föredrar att maximera smakupplevelsen genom att bjuda på en hel symfoni av ostar medan andra anser att ett begränsat antal ger en större smakupplevelse.

Oavsett hur många ostar du bjuder på är det bra att arrangera ostarna medsols på en skala från mjuk till hård och mild till stark. Förse varje ost med en egen kniv. För fler smakfulla råd – se filmen.