arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Vitmögelost med senapskryddad blåbärssylt

Bjud på senapskryddad fikonmarmelad till ostbrickan! Det här receptet är perfekt både till vardags och på festen.
Vitmögelost med senapskryddad blåbärssylt

Ingredienser

  • Svenskt Smör Från Arla® 25 g
  • Vetemjöl 1 dl
  • Vatten 1 msk
  • Grovt Salt 1 tsk
  • Blåbärssylt 1 dl
  • Dijonsenap 1 tsk
  • Vitmögelost 150 g

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Skär smöret i små bitar och smula ner det i mjölet. Tillsätt salt och vatten. Blanda ihop till en deg och rulla till en ca. 6 cm lång rulle (ca 4 cm i diameter). Lägg degen täckt i kylskåp i minst en halvtimme. Skär rullen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Sticka hål i kexen med en gaffel, pensla med vatten och ställ överst i ugnen i cirka 8 minuter. Blanda sylt och senap och krydda efter smak. Skär osten i bitar och servera dem på tallrikar tillsammans med den kryddade sylten och kexen. Tips: I stället för plommonsylt du kan använda svart vinbärssylt eller blåbärssylt.