arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Plommonchutney till ost

Testa det här receptet på en söt och god plommonchutney till en bit svensk hårdost. Så gott!
Plommonchutney till ost
10 port
1 Timmar

Ingredienser

  • Strösocker 100 g
  • Plommon Urkärnade 400 g
  • Gul Lök Hackad 1 st
  • Vit Balsamvinäger 3 msk
  • Stjärnanis 2 st
  • Grovt Salt 0,25 tsk
  • Tillbehör

  • Ciabatta 4 st
  • Vitmögelost 400 g

Gör så här:

Smält sockret utan omrörning i en tjockbottnad kastrull tills det är gyllene. Rör om, tillsätt plommon och lök och blanda ner dem i sockret. Tillsätt vinäger, stjärnanis och salt och koka på låg värme under lock i ungefär en halvtimme. Rör om emellanåt så att sockret inte bränns. Ta bort locket och koka relishen i 2-3 minuter eller tills relishen tjockna. Server den kalla plommonrelishen tillsammans med bröd och ost. Tips: Plommonrelishen kan stå i kylen 3-4 veckor.