arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Vitlöksfrästa chiliräkor med manchego

Enkel och smakrik rätt som garanterat blir en höjdpunkt på tapaskvällen! Salt och knäckig ost blir kronan på verket.
Vitlöksfrästa chiliräkor med manchego
4 port

Ingredienser

  • Röd Chili 1 st
  • Vitlöksklyfta 2 st
  • Olivolja 2 msk
  • Stora Skalade Räkor 400 g
  • Citron, Pressad Saft 0,5 st
  • Salt Och Svartpeppar
  • Finriven Manchego 1 dl
  • Hackad Färsk Persilja 1 dl

Gör så här:

Enkel och smakrik rätt som garanterat blir en höjdpunkt på tapaskvällen! Salt och knäckig ost blir kronan på verket. Värm ugnen till 200°. Finhacka vitlöksklyftorna. Halvera och kärna ur chilifrukten, finhacka sedan. Ringla rikligt med olivolja i en liten ugnssäker form och lägg i vitlök och chili. Ställ in formen i ugnen och ta ut när oljan bubblar ordentligt, det tar ca 5 min. Ta då ut formen och lägg i räkorna. Vänd runt ordentligt, och ställ sedan in i ugnen igen. Låt räkorna fräsa i blandningen i cirka 2-3 min och ta sedan ut. Stjälp upp allt i en skål och pressa över citron. Smaksätt med salt och svartpeppar. Lägg på rikligt med fint riven ost och strö över persiljan. Servera direkt.