arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Tarte tatin med ost

Söt lök och ost är en perfekt smakkombination. Testa det här receptet på tarte tatin så får du se!
Tarte tatin med ost
4 port

Ingredienser

  • Castello® White Vitmögelost 300 g
  • Gul Lök 500 g
  • Svenskt Smör Från Arla® 50 g
  • Flytande Honung 2 msk
  • Smördegsplatta Kavlade 2 st

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150°.
  2. Baka lökarna i mitten av ugnen 40-45 min. Låt svalna.
  3. Höj värmen i ugnen till 200°.
  4. Skala lökarna och dela dem på mitten.
  5. Bryn snittytan i smör och honung.
  6. Ställ dem tätt med snittytan ner i en ugnssäker form.
  7. Kavla ut smördegsplattorna och täck lökarna med dem.
  8. Baka i mitten av ugnen 25-30 min.
  9. Stjälp upp på en skärbräda och skär i tårtbitar.
  10. Skär osten i bitar och servera till.