arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Quesadillas med cheddar, jalapeños och korianderkräm

Enkla och goda quesadillas med smält cheddar är perfekta både som middag en vardag, till brunch eller ett lite matigare mellanmål. Korianderkrämen tar det hela från bra till bäst.
Quesadillas med cheddar, jalapeños och korianderkräm

Ingredienser

  • Korianderkräm

  • Färsk Koriander 0,5 kruka
  • Salladslök 2 st
  • Lime Saften 0,5 st
  • Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
  • Salt 0,5 tsk
  • Svartpeppar
  • Quesadillas

  • Stora Tortillabröd 8 st
  • Kvibille® Cheddar 4 dl
  • Hackad Färsk Koriander 0,5 kruka
  • Skivad Inlagd Jalapeño 2 msk
  • Salladslök 2 st
  • Olja Att Steka I

Gör så här:

  1. Gör korianderkrämen först: Hacka koriander och salladslök. Mixa med övriga ingredienser till krämen med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Dags för quesadillas: Hacka koriander. Finhacka jalapeños och salladslök. Blanda koriander, jalapeños och salladslök med den rivna osten.
  3. Fördela blandningen på fyra tortillabröd. Lägg de återstående bröden som lock över, och tryck till.
  4. Hetta upp en stekpanna och skvätt i en liten mängd olja.
  5. Stek en quesadilla i taget och tryck gärna ner med stekspaden så att osten “limmar ihop” allt.
  6. Vänd försiktigt och stek på andra sidan.
  7. Skiva varje quesadilla i trianglar och servera omedelbart med korianderkrämen.
Presenteras av Kvibille