4 port
40 Minuter
Ingredienser
- Castello® White Vitmögelost 150 g
- Potatis Skuren I Bitar 800 g
- Parmaskinka 12 skivor
- Olivolja 2 msk
- Salt Och Peppar
- Rödlök 1 st
- Färsk Rosmarin 0,5 msk
- Lönnsirap 1 dl
- Vitvinsvinäger 1 msk
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en gryta med vatten och salt. Koka i 5-8 minuter. Ta upp potatisen, torka dem och låt dem svalna. Rulla varje potatis med parmaskinka, lägg i en ugnsfast form tillsammans med rödlök. Droppa över olivolja, krydda med salt och peppar. Skär osten i små trekanter. Blanda rosmarin, sirap och vitvinsvinäger, häll över potatisen (spara lite av blandningen). Grilla i ugnen i 10 minuter. Strö bitarna av osten över potatisen, häll på resten av sirapsblandningen. Låt osten tillagas med potatisen i ca 4 minuter. Servera varmt.
Presenteras av
