arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Smördegsinbakad brieost

Vem kommer på sådana här underbara saker egentligen? Vi vet inte, för vi var inte först, men den personen borde bevisligen belönas med ett pris. Toppingen är du fri att variera: Bär med honung, torkad frukt och valnötter, eller bara en enkel aprikosmarmelad.
Smördegsinbakad brieost
2 port
1 Timmar 10 Minuter

Ingredienser

 • Castello® Organic Brie Ekologisk Vitmögelost 150 g
 • Smördegsplatta 1 st
 • Blandade Färska Bär 1 dl
 • Flytande Honung 2 msk
 • Pistagenöt Krossade 1 dl
 • Ägg Att Pensla Med 1 st

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Lägg ut smördegen på en lätt mjölad yta.
 3. Placera brieosten mitt på smördegsarket, och lägg på toppingen (i detta fall färska bär, pistagenötter och honung). Vik kanterna på smördegen över osten, och klappa in den ordentligt så att paketet sluter tätt kring innehållet.
 4. Placera paketet på en plåt med bakplåtspapper, eller i en smord pajform.
 5. Vispa upp ett ägg och pensla paketet noga. Se till att pensla i alla veck, men undvik för rikliga mängder som rinner ner i botten.
 6. Placera plåten/formen mitt i ugnen, och grädda i ca 40 minuter, tills smördegen fått vacker, gyllene färg.
 7. Ta ut ur ugnen, och SKÄR INTE UPP! Viktigt! Paketet måste få vila i 15 minuter, annars är innehållet för varmt och all smält ost rinner ut för snabbt. Du kan prova att punktera paketet och kontrollera konsistensen på osten.
 8. Skär upp i bitar, eller gör ett hål och låt gästerna skopa upp fyllningen med kex, för att sedan ge sig på smördegen.
Presenteras av Castello