arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Castello Creamy White – gudomligt krämig

Castello Creamy White – gudomligt krämig
Castello Creamy White är en av våra stoltheter. Osten är fyllig med tydlig syrlighet och toner av smör, grädde och en viss beska. Eftersmaken är lång, mild och balanserad.

Våra fina och smakrika ostar från Castello har en historia som sträcker sig tillbaka till 1893. Vi är stolta över vår genuina hantverkstradition som lever vidare än idag, mer än hundra år senare.

Castello Creamy White är en krämig dessertost gjord på komjölk. Osten görs för hand i öppna kar, enligt traditionella metoder, vilket resulterar i det tunna, vita och goda skalet. Innanmätet är krämigt och lent och har smaktoner av yoghurt och mörk choklad. Osten har en mild smak när den är ung, men i takt med att den mognar utvecklar den en djupare smak, och blir både mjukare och krämigare.

Castello Creamy White smakar utmärkt till exempelvis stenugnsbakat bröd, nötter, päron, plommon och persikor. Men Castello Creamy White är inte bara perfekt att avnjuta till dessert, den är dessutom utmärkt att använda i matlagningen för en lyxigare känsla.

Krämiga vitmögelostar lever upp tillsammans med ett gott vitt vin, som en Chablis. Ostens krämighet funkar bra tillsammans med vinets syra, och vinet upplevs som sötare tillsammans med osten. Även en Chardonnay funkar fint tillsammans med Castello Creamy White, särskilt om du serverar den med syrliga frukter, som till exempel gröna äpplen.