arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Castello – ostnjutning för alla sinnen

Castello – ostnjutning för alla sinnen
Våra fina och smakrika ostar från Castello har en historia som sträcker sig tillbaka till 1893. Vi är stolta över vår genuina hantverkstradition som lever vidare än idag, mer än hundra år senare.

Kreativt ostskapande har länge varit Castellos ledord. Nyskapande ostar, dussintals variationer, spännande smaker och ovanliga former – alla berättar en historia. Våra ostar är unika och alla kan hitta sin egen favorit – smaka, känn efter och njut!** **

Vi är stolta över vår passion och vår nyfikenhet när det gäller ost. Vi har aldrig nöjt oss med att bara göra “vanliga” ostar, utan försöker hitta nya och kreativa sätt att använda ingredienser och tekniker från hela världen. På så sätt får varje ost en unik smak och textur.

Specialiserade mejerier

Våra erfarna och kunniga ostmästare använder sig av traditionella produktionsmetoder för att utveckla våra ostar. Varje ost görs endast på sitt specifika mejeri, som specialiserar sig på just den osten.

Den första Castello-osten var Castello White, som togs fram av vår första ostmästare Rasmus Tholstrup,. Målet var att skapa en mild ost med ett tunt, gott skal och en subtil krämig smak. Sedan dess har vi skapat många nya ostar och vuxit, expanderat och exporterat till fler länder.