12 bitar
Ingredienser
- Babyspenat 250 g
- Schalottenlök 2 st
- Svartpeppar
- Svenskt Smör Från Arla® Att Steka I
- Pizzadeg 1 st
- Fikonmarmelad 0,5 dl
- Kvibille® Ädel Grädd 140 g
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt.
- Skiva och stek löken på svag värme i smör, tills den blivit mjuk. Lägg i babyspenaten i slutet, och låt vätskan avdunsta. Salta och peppra.
- Lägg ut pizzadegen på plåten. Skär den i lagom stora bitar.
- Bred på fikonmarmelad och fördela lök- och spenatblandningen på degen. Avsluta med att smula över osten.
- Ställ in i mitten av ugnen och tillaga i 10-15 minuter, tills pizzorna fått fin färg.
- Pizzorna kan serveras omgående eller avsvalnade.
Presenteras av