arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Parmesanmuffins med jalapeno

Kaxiga små rackare till minglet som får ett luftigt och saftigt inkråm, fullt av ostglädje. Variera gärna med det du har hemma: finhackade oliver, soltorkade tomater, timjan eller basilika.
Parmesanmuffins med jalapeno
8 port

Ingredienser

  • Parmesanost 2 dl
  • Vetemjöl 1,5 dl
  • Bakpulver 1 tsk
  • Skivad Inlagd Jalapeño Hackad 2 msk
  • Salladslök Finhackad 1 st
  • Olivolja 0,5 dl
  • Arla Ko® Mellanmjölk 1 dl
  • Ägg 1 st

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader och placera ut åtta små muffinsformar på en plåt. (Använd gärna dubbla formar så behåller muffinsen formen under gräddning). Riv osten. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner osten. Blanda sedan i resten av ingredienserna och fördela smeten i de åtta formarna. Grädda gyllene mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna på galler. Kan bakas i förväg och håller sig fräscha i flera dagar om de försluts i en påse och förvaras i kylen. Kan också frysas och tinas i rumstemperatur.