Ingredienser
- Ädelost, T Ex Kvibille® Ädel 150 g
- Gelatinblad 4 st
- Arla Ko® Eko Vispgrädde 4 dl
- Salt Och Peppar
- Ljusa Russin 1 dl
- Mandel Skållad Och Skalad 0,5 dl
Gör så här:
- Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
- Riv eller mosa osten.
- Värm 2 dl av grädden tillsammans med osten.
- Ta upp gelatinbladen och rör ner i ostblandningen tills de har smält. Låt svalna något.
- Vispa resten av grädden lätt och rör ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar.
- Klä en form, ca 16x12 cm, med plastfolie.
- Häll blandningen i formen och låt stå i kyl 3-4 tim.
- Hacka mandeln och rosta den i en torr varm stekpanna. Låt svalna.
- Hacka russinen och blanda med mandeln.
- Stjälp upp moussen på en skärbräda.
- Skär den i fyrkanter och vänd runt dem i mandel- och russinhacket.
Presenteras av