arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Mousse på ädelost med gula russin och mandel

En mousse gjord på ädelost som serveras med russin och mandel är ett perfekt recept till jul eller till glöggminglet. Eller varför inte både och?
Mousse på ädelost med gula russin och mandel

Ingredienser

  • Ädelost, T Ex Kvibille® Ädel 150 g
  • Gelatinblad 4 st
  • Arla Ko® Eko Vispgrädde 4 dl
  • Salt Och Peppar
  • Ljusa Russin 1 dl
  • Mandel Skållad Och Skalad 0,5 dl

Gör så här:

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
  2. Riv eller mosa osten.
  3. Värm 2 dl av grädden tillsammans med osten.
  4. Ta upp gelatinbladen och rör ner i ostblandningen tills de har smält. Låt svalna något.
  5. Vispa resten av grädden lätt och rör ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Klä en form, ca 16x12 cm, med plastfolie.
  7. Häll blandningen i formen och låt stå i kyl 3-4 tim.
  8. Hacka mandeln och rosta den i en torr varm stekpanna. Låt svalna.
  9. Hacka russinen och blanda med mandeln.
  10. Stjälp upp moussen på en skärbräda.
  11. Skär den i fyrkanter och vänd runt dem i mandel- och russinhacket.
Presenteras av Kvibille