Ingredienser
- Ädelost, T Ex Kvibille® Ädel 150 g
- Gelatinblad 4 st
- Arla Ko® Ekologisk Vispgrädde 4 dl
- Salt Och Peppar
- Ljusa Russin 1 dl
- Mandel Skållad Och Skalad 0,5 dl
Gör så här:
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Riv eller mosa osten. Värm 2 dl av grädden tillsammans med osten. Ta upp gelatinbladen och rör ner i ostblandningen tills de har smält. Låt svalna något. Vispa resten av grädden lätt och rör ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Klä en form, ca 16x12 cm, med plastfolie. Häll blandningen i formen och låt stå i kyl 3-4 tim. Hacka mandeln och rosta den i en torr varm stekpanna. Låt svalna. Hacka russinen och blanda med mandeln. Stjälp upp moussen på en skärbräda. Skär den i fyrkanter och vänd runt dem i mandel- och russinhacket.
Presenteras av
