arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Marinerade tomater med gorgonzola

Italienska smaker i kvadrat. En färgsprakande rätt på buffén eller en förrätt för sex personer. Använd med fördel tomater i olika färger.
Marinerade tomater med gorgonzola
6 port

Ingredienser

  • Körsbärstomat 1 kg
  • Olivolja
  • Falbygdens® Gorgonzola 200 g
  • Marinad

  • Silverlök 0,5 st
  • Citron Saft Och Zest 1 st
  • Olivolja 0,5 dl
  • Färsk Basilika 0,5 kruka
  • Flytande Honung 1 msk
  • Färsk Timjan 2 kvistar
  • Flingsalt
  • Nymalen Svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 90°. Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Strö över salt och peppar, ringla över honung och olja. Skala och hacka löken tillsammans med örterna och citronen. Lägg i ugnsformen. Torka allt i ugnen i ca 5 timmar. Ha gärna ugnsluckan lite på glänt, så fukten kommer ut. Lägg upp på fat och smula gorgonzola över.