Ingredienser
- Små Rödbeta 16 st
- Salt
-
Vinägrett:
- Hallon 1 dl
- Honung 0,5 msk
- Rödvinsvinäger 1 msk
- Olivolja 2 msk
- Granatäppelkärna 0,5 dl
-
Citronkräm::
- Arla® Färskost Naturell 100 g
- Citron Skal Och Saft 0,5 st
- Honung 1 tsk
-
Till servering
- Wästgöta Kloster® Cheddar I Grova Smulor 100 g
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Tvätta rödbetorna noggrant, och olja in med skalet på.
- Salta och lägg ut på en plåt.
- Rosta tills betorna blivit mjuka men fortfarande har tuggmotstånd kvar, 20-30 minuter.
- Gör vinägretten under tiden som betorna rostas: Mosa hallonen med 1 msk honung, 1 msk rödvinsvinäger och 2 msk olivolja.
- Blanda i granatäpplekärnor.
- Blanda ihop samtliga ingredienser till citronkrämen.
- Skär de varma betorna i klyftor, fortfarande med skalet på.
- Lägg klyftorna i en skål och ös vinägretten över, och låt betorna svalna något, i 15 minuter.
- Ta fram osten en stund innan servering så att den inte är kylskåpskall.
- Skär upp i lagom portionsbitar.
- Lägg upp de ljumma betorna och ringla över citronkräm.
- Servera tillsammans med osten.
Presenteras av