4 port
Ingredienser
- Svenskt Smör Från Arla® 2 msk
- Vetemjöl 2 msk
- Salt
- Vitpeppar
- Arla Ko® Mellanmjölk 6 dl
- Arla Ko® Färsk Vispgrädde 40% 1,5 dl
- Dijonsenap 1 msk
- Kvibille® Riven Ost Cheddar 400 g
- Gammeldags Idealmakaroner 325 g
- Panko 2 dl
- Parmesanost 0,5 dl
Gör så här:
Värm ugnen till 200 C. Gör en bechamelsås genom att smälta smöret tills det slutar fräsa, vispa i mjölet i ca 2 minuter tills det får lite färg, häll på mjölken en rejäl skvätt i taget och låt tjockna på mellanvärme. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt grädden, senap, salt, peppar och rör ned 300 g av osten. Koka pastan två minuter kortare än vad som står på förpackningen. Häll av det mesta av vattnet, blanda med oströran och häll över i en smörad ugnsform. Strö över resten av osten, sedan brödsmulorna, sist parmesanen. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter tills det hela bubblar kring kanterna. Låt svalna något innan servering. Servera som tillbehör eller som egen rätt.
Presenteras av
