arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Omelett med manchego och citronfräst sparris

En vacker och imponerande snitt med byggstenar som går utmärkt att göra i förväg. Snittarna håller någon timme inplastade i kylen även med toppingen på.
Omelett med manchego och citronfräst sparris
20 st

Ingredienser

  • Omelett

  • Ägg 8 st
  • Vatten 0,75 dl
  • Salt 0,5 tsk
  • Manchego 200 g
  • Sparris

  • Färsk Grön Sparris 200 g
  • Salt Och Svartpeppar
  • Citronsaft 0,5 dl
  • Färsk Persilja 1 knippe
  • Till servering

  • Färskost 0,5 dl

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ägg, vatten och salt (du behöver inte vispa). Riv ner osten i blandningen (spara lite ost till servering) och häll blandningen i en liten ugnsfast form, 20 x 26 cm. Klä gärna formen med bakplåtspapper så är omeletten lättare att få loss. Ugnslaga omeletten i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, tills den stannat och fått lite färg. Ta ut och låt svalna. Skär av och släng den träiga biten av sparrisen. Stek sparrisen på medelvärme i någon minut. Salta och peppra, och pressa över citronjuice. Låt svalna. Tag ut 20 rundlar ur omeletten, med mått eller med snapsglas. Hacka persilja. Skär sparrisen i sneda skivor och blanda med persiljan. Bred på färskost på varje omelettrundel. Nyp fast lite sparrisblandning och avsluta med riven manchego och flingsalt. Servera!