Ingredienser
-
Omelett
- Ägg 8 st
- Vatten 0,75 dl
- Salt 0,5 tsk
- Manchego 200 g
-
Sparris
- Färsk Grön Sparris 200 g
- Salt Och Svartpeppar
- Citronsaft 0,5 dl
- Färsk Persilja 1 knippe
-
Till servering
- Färskost 0,5 dl
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop ägg, vatten och salt (du behöver inte vispa). Riv ner osten i blandningen (spara lite ost till servering) och häll blandningen i en liten ugnsfast form, 20 x 26 cm. Klä gärna formen med bakplåtspapper så är omeletten lättare att få loss. Ugnslaga omeletten i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, tills den stannat och fått lite färg. Ta ut och låt svalna. Skär av och släng den träiga biten av sparrisen. Stek sparrisen på medelvärme i någon minut. Salta och peppra, och pressa över citronjuice. Låt svalna. Tag ut 20 rundlar ur omeletten, med mått eller med snapsglas. Hacka persilja. Skär sparrisen i sneda skivor och blanda med persiljan. Bred på färskost på varje omelettrundel. Nyp fast lite sparrisblandning och avsluta med riven manchego och flingsalt. Servera!