2 port
Ingredienser
- Camembert
- Vetemjöl 1 dl
- Ägg 2 st
- Ströbröd 1 dl
- Matolja Att Fritera I 2 liter
- Hjortronsylt
- Blandade Färska Bär Till Servering
Gör så här:
Måtta upp vetemjöl i en tallrik. Kläck och vispa upp äggen i en andra tallrik, och måtta upp ströbrödet i en tredje tallrik. Packa upp osten och skölj den i kallt vatten. Doppa sedan hela osten runtom i vetemjölet. Doppa därefter osten i ägg (du kan behöva dutta lite för att ägget ska fästa). Doppa sedan i ströbröd så att det täcker hela osten, även kanterna. Hetta upp rikligt med olja i en kastrull. Stäng av fläkten och ha ett lock tillgängligt. Hetta upp oljan till cirka 175 grader och sänk försiktigt ner osten med en hålslev. Fritera under uppsikt i någon minut, tills ytan blivit krispig och gyllenbrun. Fiska sedan upp osten och placera på hushållspapper. Servera osten direkt med hjortronsylt och färska bär/frukter.