4 port
45 Minuter
Ingredienser
- Kycklinglårfilé 450 g
- Arla Ko® Gräddfil 1 dl
- Paprikapulver 2 tsk
- Vitlökspulver 2 tsk
- Salt 1 tsk
- Cayennepeppar 2 krm
-
Panering:
- Vetemjöl 2 dl
- Paprikapulver 1 msk
- Bakpulver 1 tsk
- Salt 1 tsk
- Olja, Till Fritering 7 dl
-
Blue cheese dip:
- Kvibille® Ädel Creme 170 g
- Blekselleri, Till Servering
- Morötter
Gör så här:
- Halvera kycklinglårfiléerna och lägg i en skål. Blanda ner gräddfil och kryddor. Låt stå minst 30 min.
- Blanda alla torra ingredienser till paneringen i en djup tallrik. Vänd ner kycklingen i mjölblandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min så att mjölet torkar in lite.
- Hetta upp oljan till ca 180° i en bred kastrull eller traktörpanna. Fritera kycklingen ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.
- Vänd kycklingen i mjölet en gång till. Fritera ytterligare 2 min.
- Värm upp ädelostkrämen.