arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostpaj med smördeg och Svecia

Att göra ostpaj på färdig smördeg är både bekvämt och riktigt gott. Skalet blir frasigt gott och passar utmärkt till den krämiga ostfyllningen. Toppa osttpajen med sval gräddfil, löjrom och fint skuren gräslök. En paj som passar fint att servera vid festliga tillfällen.
Ostpaj med smördeg och Svecia
8 port
50 Minuter

Ingredienser

  • Färsk Smördeg På Rulle ca 250 g
  • Fyllning:

  • Arla Ko® Svecia 200 g
  • Arla Ko® Gräddfil 2 dl
  • Ägg 2 st
  • Salt 0,5 tsk
  • Nymalen Svartpeppar 2 krm
  • Topping:

  • Arla Ko® Gräddfil 1 dl
  • Löjrom 50 g
  • Fint Skuren Färsk Gräslök 3 msk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft
  2. Smörj en pajform med löstagbar botten. Klä pajformen med smördegen.
  3. Nagga botten med gaffel och förgrädda i mitten av ugnen i ca 12 min.
  4. Grovriv osten och lägg i en bunke. Vispa ner gräddfil och ägg. Salta och peppra.
  5. Fyll det förgräddade pajskalet med fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min.
  6. Skeda på gräddfil och löjrom vid servering. Garnera med gräslök.