4 port
Ingredienser
-
Apelsinkompott
- Apelsin 5 st
- Strösocker 3 msk
- Vatten 0,5 dl
- Vitlöksklyfta 0,5 st
- Vaniljstång 1 st
- Stjärnanis 2 st
- Stjälkselleri Tunt Skivor 1 st
- Vitmögelost 125 g
-
Tillbehör
- Lantbröd Rostat 4 skivor
Gör så här:
Skär 4 apelsiner och pressa saften från den femte. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt sedan vatten och apelsinjuice. Dela och kärna ur vaniljstången, och ha i den tillsammans med stjärnanis i lagen. Koka upp sockerlagen på jämn värme och under omrörning i cirka 5 minuter tills den börjar tjockna. Häll sockerlagen i en skål och vänd apelsin och selleri i den. Låt stå täckt i kylskåp i minst en halvtimme. Krydda efter smak. Skär osten i snygga bitar och servera dem på tallrikar. Klicka ut lite apelsinkompott på varje tallrik och strö över kanderade violer. Servera resten av kompotten i en skål bredvid.