arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Apelsinkompott med stjärnanis

Apelsinkompott med stjärnanis är ett gott och spännande tillbehör till ost. Testa den med en god blåmögelost, som gräddädel!
Apelsinkompott med stjärnanis
4 port

Ingredienser

  • Apelsinkompott

  • Apelsin 5 st
  • Strösocker 3 msk
  • Vatten 0,5 dl
  • Vitlöksklyfta 0,5 st
  • Vaniljstång 1 st
  • Stjärnanis 2 st
  • Stjälkselleri Tunt Skivor 1 st
  • Vitmögelost 125 g
  • Tillbehör

  • Lantbröd Rostat 4 skivor

Gör så här:

Skär 4 apelsiner och pressa saften från den femte. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull och tillsätt sedan vatten och apelsinjuice. Dela och kärna ur vaniljstången, och ha i den tillsammans med stjärnanis i lagen. Koka upp sockerlagen på jämn värme och under omrörning i cirka 5 minuter tills den börjar tjockna. Häll sockerlagen i en skål och vänd apelsin och selleri i den. Låt stå täckt i kylskåp i minst en halvtimme. Krydda efter smak. Skär osten i snygga bitar och servera dem på tallrikar. Klicka ut lite apelsinkompott på varje tallrik och strö över kanderade violer. Servera resten av kompotten i en skål bredvid.