arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Annorlunda kombinationer – brie och snabbnudlar

Annorlunda kombinationer – brie och snabbnudlar
I artikelserien Annorlunda kombinationer utforskar vi annorlunda smakkombinationer (nähä?) och huruvida de borde få finnas eller inte. Idag har turen kommit till den kulinariska tankevurpan brie och snabbnudlar. Yes, brieost. Med snabbnudlar. Herregud.

Den här kombinationen måste ju vara alla studenters hemliga och lite lätt syndiga dröm. Eller mardröm, beroende på vem man frågar. Micra helt vanlig snabbnudlar och släng i ett par bitar krämig brieost (till exempel Falbygdens Brie du Grand Père). Kryddorna och hettan från nudlarna gifter sig med ostens milda smak och krämighet. Så. Himla. Gott.

Eftersom det är lätt att känna sig vilsen och lite rädd när man konfronteras med dylika smakkombinationer, frågade vår ostexpert Frida Ewertsson för att få tröst och stöd.

**Fridas kommentar: **Jag blir sugen på att testa men med lite skräckblandad förtjusning. Tanken på smakerna ihop så låter det inte helt dumt. Särskilt inte om nudlarna är lite mer spicy. Då kommer fetman och krämigheten i brien att dämpa hettan samtidigt som osten ger rätten en helt ny konsistens med ljummen, varm och kladdig brie. MUMS! MEN man äter ju med ögat också och kombon snabbnudlar med brie känns inte helt aptitretande rent visuellt.