arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Vårmingla med ost

Vårmingla med ost
Äntligen vår! Närsomhelst. Typ nu. Snart. Är du en av alla dem som saknat vårsolen och det naturliga umgänget som följer med den? Tänkte väl det. För att fira ljuset och värmen tänkte vi tipsa om några goda recept som passar alldeles extra bra när det är dags att bjuda till vårmingel.

Solen står högt på himlen, rosévinet är öppnat. Gästerna är på plats, trädgårdsmöblerna kvittrar och fåglarna är nytvättade. Idyll. Men då dyker frågan upp som människor har ställt sig i alla tider – vad ska vi äta? För att göra idyllen lite lättare för dig kommer här några av våra favoritrecept till minglet.

Snittar med getost och hallonkräm

Man kan inte annat än att bli på bra humör av de här rosa godingarna, som är barnsligt enkla att förbereda och garanterat blir minglets snackis. Snittarna kan förberedas några timmar i förväg, och bäst blir det om du väntar med att spritsa på krämen tills du ska servera.

Krossad potatis med Kvibille Gräddädel

Mjäll, mild potatis och krämig Gräddädel är självklara smakkompisar. Ibland behöver det inte vara svårare än så! Använd färskpotatis, eller delikatesspotatis. Potatisen kan göras i förväg och serveras antingen kalla eller något uppvärmda.

Parmesankex

Har du ännu inte gjort de här festsnackisarna? Då är det dags nu! Du behöver bara fyra ingredienser, och kan dessutom förvara degen i frysen i flera månader. Ta i sådana fall fram degen att tina en stund innan du skivar den.

Parmesankräm med ugnsbakade körsbärstomater

Det här receptet med parmesankräm och ugnsbakade körsbärstomater är det perfekta tilltugget på sommarminglet. Eller vårminglet, såklart.

Gorgonzolapizza med vindruvor

En vacker rätt som kan serveras både före och efter maten, eller till minglet. Pizzan går också bra att äta kall, och funkar därför utmärkt som mingelmat. En bonus är att den tar fem minuter att förbereda innan gräddning, om du köper färdig pizzadeg.

gorgonzolapizza