arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Förrätter med ost till jul

Förrätter med ost till jul
Ungefär lagom till julafton är det många som har hunnit tröttna på julmat. Alltså, ett fint julbord är härligt, men ibland kan det vara gott med lite variation, eller hur?

För att hjälpa er på traven har vi samlat ihop ett gäng goda förrätter som vi tycker passar bra till jul, men som ändå skiljer sig från julmaten. Smaklig måltid, och god jul!

Chèvre Chaud med bärsalsa

Det här receptet tar en klassisk chèvre chaud till nya höjder. Den söta bärsalsan gifter sig med den djupa smaken från getosten och det knapriga brödet, och alla blir glada. Mums!

Gorgonzolapizza med vindruvor och honung

En vacker rätt som kan serveras både före och efter maten, eller till minglet. Pizzan går också bra att äta kall, och funkar därför utmärkt som mingelmat. En bonus är att den tar fem minuter att förbereda innan gräddning, om du köper färdig pizzadeg.

Sveciakräm med snabbpicklade grönsaker och stekt kavring

En symfoni av rena smaker! Pickla de grönsaker du tycker bäst om, men tänk på att rött pigment färgar av sig på andra grönsaker. Pickla därför rödbetor, rödlök och rädisor för sig.