En kraftfullare smak, med tydlig sälta, fyllighet och nötig smak.
Passar till
Perfekt till inläggningar och tapas. Eller en bit färskt bröd, i en sallad och på gratängen.
Beskrivning
Spaniens mest kända fårost Manchego är omnämnd av författaren Miguel de Cervantes i den berömda boken Don Quijote. Man har hittat utrustning för osttillverkning vid arkeologiska utgrävningar i La Mancharegionen och formen på osten och det speciella zickzack-mönstret på ytan har den fått från tiden då den lagrades i formar som flätats av espartogräset. Idag får osten sin form från ostformar i metall. En äkta Manchego får bara tillverkas av oskummad mjölk från får som betat i La Mancharegionen. Falbygdens® Rekommenderar Manchego Valdehierro opast har en kraftfull smak, med tydlig sälta som gör att den passar perfekt till tapas eller varför inte som en god ost på ostbricka.
Mjölktyp
Fårmjölk
Opastöriserad
Ja
Ursprungsland
Spanien
Ingredienser
Opastöriserad fårmjölk, syrningskultur, konserveringsmedel (E1105 (ägg)), kalciumklorid, löpe, salt.Kanten är inte ätbar.
Vi använder cookies, inklusive tredje parts, på vår webbplats för att den ska fungera så bra som möjligt, för att förbättra och anpassa innehåll, för att rapportera om användningen av webbplatsen samt för att göra riktad marknadsföring.