arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostprovning med utländska hårdostar

Ostprovning med utländska hårdostar
I den här ostprovningen har vi samlat ihop ett gäng fantastiska utländska hårdostar, för att ge dig chansen att uppleva de olika ostarnas olika karaktär, smak och konsistens. Allt från schweiziska hårdostar gjorda på mjölk från alpbetande kor till spanska diton gjorda på fårmjölk.

Pris: 449 kr

Vikt: 900g

Våra ostprovningar räcker till 4-6 personer. I den här ostprovningen får du drygt 900g ost, plus en trevlig broschyr med information om ostarna, vintips och en guide för hur du genomför en lyckad ostprovning. Du får också med ett antal kort där du kan skriva omdöme om ostarna och jämföra med dina vänners betyg.

Här är ostarna som vi valt ut till ostprovningen:

**Kaltbach Creamy & Tasty (145g)
**

En unik schweizisk ost som lagras i Kaltbach-grottan i Lucerne. Krämig ost med en syrlig, mogen doft. Smöriga såväl som fruktiga undertoner och en enastående krämighet.

Appenzeller (135g)

En av de äldsta ostsorterna från Schweiz, med anor från medeltiden. Den här osten är gjord på opastöriserad komjölk, mycket smakrik och karaktärsfull med fruktig smak och stark doft.

Comté Extralagrad (200g)

Smakrik ost med en len och lite nötaktig smak, och svaga toner av kola. Passar lika bra på ostbrickan som i matlagningen, tack vare sina fina smältegenskaper.

Manchego Valdehierro (150g)

Spaniens mest kända hårdost som omnämns redan i Miguel de Cervantes berömda bok Don Quijote. En mild, ganska fyllig och lite nötig smak gör den här osten perfekt som snack med färskt bröd, i sallader eller på gratängen.

Tomme de Savoie (125g)

En opastöriserad fransk bondost. Under den "skorpiga" ytan finns en mycket välsmakande ost med härlig karaktär. En av de äldsta Savoie-ostarna med anor redan från 1400-talet.

Old Dutch Master (270g)

Det här är en långlagrad Gouda som tillverkas med största noggrannhet och kontrolleras under hela tillverknings- och lagringsprocessen. Osten har en rik och kraftig smak med inslag av kristaller, är djupt gul i färgen och med en vaxliknande yta med få hål.

Köpvillkor