4 port
Ingredienser
- Viltfärs 600 g
- Rökt Sidfläsk 100 g
- Färsk Timjan 0,5 dl
- Ägg 1 st
- Dijonsenap 1 msk
- Vatten 2 msk
- Salt Och Peppar
- Castello® Burger Cheddar Skivad Hårdost 4 skivor
-
Enbärskräm
- Enbär 2 msk
- Arla Köket® Smetana 2 dl
- Vinäger 1 tsk
- Dijonsenap 1 tsk
- Salt 1 krm
-
Rostade morötter
- Morot 500 g
- Rapsolja
- Salt
- Rosépeppar 0,5 msk
- Fänkål 250 g
- Citronsaft 0,5 dl
-
Till servering
- Isbergssallad
- Hamburgerbröd 4 st
Gör så här:
Skär sidfläsket i små tärningar och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig smet. Forma till 4 burgare. Krossa eller mixa enbären och blanda med smetana, vinäger, dijonsenap och salt. Sätt ugnen på 175ᵒ. Ansa morötterna och vänd runt dem i olja, salt och rosépeppar. Rosta dem i mitten av ugnen ca 15 min. Skiva fänkålen tunt och blanda med citron och salt. Grilla burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta. Grilla bröden och lägg ihop dem med enbärskräm, sallad, fänkål och burgare emellan.
Presenteras av
