arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Viltburgare med sidfläsk och cheddar

Grillsäsongen är här! Testa det här receptet på viltburgare med sidfläsk och cheddar – väldigt enkelt och supergott!
Viltburgare med sidfläsk och cheddar
4 port

Ingredienser

  • Viltfärs 600 g
  • Rökt Sidfläsk 100 g
  • Färsk Timjan 0,5 dl
  • Ägg 1 st
  • Dijonsenap 1 msk
  • Vatten 2 msk
  • Salt Och Peppar
  • Castello® Burger Cheddar Skivad Hårdost 4 skivor
  • Enbärskräm

  • Enbär 2 msk
  • Arla Köket® Smetana 2 dl
  • Vinäger 1 tsk
  • Dijonsenap 1 tsk
  • Salt 1 krm
  • Rostade morötter

  • Morot 500 g
  • Rapsolja
  • Salt
  • Rosépeppar 0,5 msk
  • Fänkål 250 g
  • Citronsaft 0,5 dl
  • Till servering

  • Isbergssallad
  • Hamburgerbröd 4 st

Gör så här:

Skär sidfläsket i små tärningar och blanda med färsen. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smidig smet. Forma till 4 burgare. Krossa eller mixa enbären och blanda med smetana, vinäger, dijonsenap och salt. Sätt ugnen på 175ᵒ. Ansa morötterna och vänd runt dem i olja, salt och rosépeppar. Rosta dem i mitten av ugnen ca 15 min. Skiva fänkålen tunt och blanda med citron och salt. Grilla burgarna 2-3 min på varje sida. Lägg på osten och låt den smälta. Grilla bröden och lägg ihop dem med enbärskräm, sallad, fänkål och burgare emellan.

Presenteras av Castello