Har du läst Don Quijote så känner du till Manchego. Av spanjorerna är den älskad och den serveras ofta som ost till tapas, men är också en god hårdost till ostbricka. Mjölken som används till osten ska vara oskummad och fåren måste ha betat i La Mancharegionen. Lagringstiden kan variera mellan två månader och två år, och smakerna utvecklas mer ju längre den lagras. Typiskt för Manchegon är ytans zickzack-mönster – en romantisk påminnelse om den tid då osten lagrades i formar flätade av Espartogräs från La Manchaplatån. Nu lagras den i moderna ostformar i metall. Falbygdens® Rekommenderar Manchego har en härligt smörig och något salt smak.
Den här produkten är inte tillgänglig i onlinebutiken. Men vi har många andra goda ostar och tillbehör.
En mild och kryddig smak med tydlig sälta. Behaglig nötighet och fyllighet kombinerat med en härlig konsistens som får osten att långsamt och behagligt smälta i munnen.
Passar till
Perfekt till inläggningar och tapas, eller en bit färskt bröd, i en sallad och på gratängen.
Ingredienser, Näringsvärde & product information
Visa produktinformation
Dölj
Ingredienser
Pastöriserad fårmjölk, syrningskultur, konserveringsmedel (E1105 (ägg)), kalciumklorid, löpe, salt