arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Ugnsbakad camembert med vitt vin, rosmarin och vitlök
Recept

Ugnsbakad camembert med vitt vin, rosmarin och vitlök

  • camembert
  • 1 ark bakplåtspapper eller grillfolie
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 knippe färsk rosmarin
  • 2 msk torrt vitt vin
  • mandelspån
  • flytande honung
  • 1 baguette att doppa

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Förstärk kanterna på osten med ugnsfolie, som en vagga, så att osten inte rinner ut. Snitta ytan på osten och tryck in vitlöksskivor och kvistar av rosmarin. Häll på vitt vin och ställ in i varm ugn. Gratinera i 20-25 minuter. Rosta under tiden mandelspånen i torr stekpanna så att de blir gyllene. Ställ den varma osten mitt på bordet, droppa på honung och strö över mandelspån. Låt gästerna ta för sig genom att doppa brödbitar i den smälta osten.

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla