arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Sallad med betor, fikon, granatäpple och getost

Den här lyxiga och fräscha salladen med getost och betor är perfekt som både lunch, mellanmål och middag.
Sallad med betor, fikon, granatäpple och getost
4 port
40 Minuter

Ingredienser

  • Polkabeta 4 st
  • Rödbeta 2 st
  • Färska Fikon 4 st
  • Falbygdens® Getost 125 g
  • Granatäppelkärna 2 dl
  • Krasse 50 g
  • Färsk Persilja
  • Rödvinsvinäger 4 tsk
  • Flytande Honung 1 msk
  • Olivolja 1 dl

Gör så här:

  1. Skiva rödbetorna med en mandolin, eller skär dem med kniv.
  2. Blanda rödvinsvinäger och honung, smaka av tills du har en frisk och fräsch smak. Tillsätt salt och peppar.
  3. Lägg i betorna i blandningen och låt marinera i 30 minuter.
  4. Skiva under tiden polkabetorna med en mandolin, eller skär i tunna skivor med en vass kniv.
  5. Ta upp rödbetorna ur marinaden, var noga med att spara vinägretten.
  6. Skär sen fikonen i fyra delar och lägg upp dem fint tillsammans med polkabetorna, rödbetorna och getosten på en tallrik. Strö över granatäpplekärnor, hackad persilja och hackad krasse.
  7. Blanda vinägretten med olivoljan till en dressing.
  8. Ringla över dressingen och servera.