arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle
Sallad med betor, fikon, granatäpple och getost
Recept

Sallad med betor, fikon, granatäpple och getost

  • 4 polkabetor
  • 2 rödbetor
  • 4 färska fikon
  • 125 g Falbygdens® getost
  • 2 dl granatäpplekärnor
  • 50 g krasse
  • färsk persilja
  • 4 tsk rödvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl olivolja

Gör så här:

Skiva rödbetorna med en mandolin, eller skär dem med kniv. Blanda rödvinsvinäger och honung, smaka av tills du har en frisk och fräsch smak. Tillsätt salt och peppar. Lägg i betorna i blandningen och låt marinera i 30 minuter. Skiva under tiden polkabetorna med en mandolin, eller skär i tunna skivor med en vass kniv. Ta upp rödbetorna ur marinaden, var noga med att spara vinägretten. Skär sen fikonen i fyra delar och lägg upp dem fint tillsammans med polkabetorna, rödbetorna och getosten på en tallrik. Strö över granatäpplekärnor, hackad persilja och hackad krasse. Blanda vinägretten med olivoljan till en dressing. Ringla över dressingen och servera.

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla