arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Parmesangratinerad hamburgare av sötpotatis med avokadoröra
Recept

Parmesangratinerad hamburgare av sötpotatis med avokadoröra

  • Smaksättning

  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 dl riven parmesanost
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Biffar

  • 2 sötpotatisar (ska räcka till 8 biffar, 1 cm tjocka)
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör smält
  • Chipotlemajonnäs

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk chipotlepasta
  • Avokadoröra

  • 2 avokado
  • 1 dl hackad färsk koriander
  • 1 msk finhackad rödlök
  • ½ dl limesaft

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Klä en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop smaksättningen i en djup tallrik. Skölj sötpotatisen och torka av. Behåll skalet och skär 8 ”biffar” i skivor, en centimeter tjocka. Pensla båda sidor av skivorna med smält smör. Lägg ut skivorna på plåten och fördela smaksättningen på dem. Gratinera skivorna i cirka 20 minuter tills skivorna fått fin färg, utan att vända skivorna under tiden. Förbered chipotlemajonnäsen och avokadoröran under tiden som sötpotatisen gratineras: Rör ihop majonnäs och chipotleopasta. Skiva och hacka avokadon och vänd ihop med finhackad rödlök, koriander och limesaft. Montera hamburgarna på bröden tillsammans med chipotlemajonnäs och avokadoröra och servera direkt.

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla