arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Ostfondue med gruyère och emmentaler
Recept

Ostfondue med gruyère och emmentaler

  • 200 g gruyère
  • 200 g emmentaler
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk majsstärkelse
  • kirsch
  • Servera med:

  • bröd skuret i stora bitar
  • cornichons

Gör så här:

Riv osten grovt. Dela på vitlöksklyftan och gnid in insidan på fonduegrytan. Koka upp 2 dl av vinet i grytan och ös ner osten. Koka upp igen under ständig omrörning. Avsluta med att röra ner maizena i kirsch och rör ner. Håll grytan varm (men inte kokande) över ett värmeställ, och servera med brödtärningar och cornichons.

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla