arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Lagrad cheddar med hallonmarinerade rödbetor och citronkräm
Recept

Lagrad cheddar med hallonmarinerade rödbetor och citronkräm

  • 16 små rödbetor
  • salt
  • Vinägrett

  • 1 dl hallon
  • ½ msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl granatäpplekärnor
  • Citronkräm

  • 1 dl färskost
  • ½ citron skal och saft
  • 1 tsk honung
  • Till servering

  • 100 g cheddar i grova smulor

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Tvätta rödbetorna noggrant, och olja in med skalet på. Salta och lägg ut på en plåt. Rosta tills betorna blivit mjuka men fortfarande har tuggmotstånd kvar, 20-30 minuter. Gör vinägretten under tiden som betorna rostas: Mosa hallonen med 1 msk honung, 1 msk rödvinsvinäger och 2 msk olivolja. Blanda i granatäpplekärnor. Blanda ihop samtliga ingredienser till citronkrämen. Skär de varma betorna i klyftor, fortfarande med skalet på. Lägg klyftorna i en skål och ös vinägretten över, och låt betorna svalna något, i 15 minuter. Ta fram osten en stund innan servering så att den inte är kylskåpskall. Skär upp i lagom portionsbitar. Lägg upp de ljumma betorna och ringla över citronkräm. Servera tillsammans med osten.

Presenteras av
Kopiera länk

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla