arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Lagrad cheddar med hallonmarinerade rödbetor och citronkräm

En djupröd symfoni som fullkomligen omfamnar en. Smaken av trygga rödbetor gifter sig utmärkt med söta hallon, syrlig citron och salt cheddarost. Välj gärna en vällagrad, gräddig cheddar.
Lagrad cheddar med hallonmarinerade rödbetor och citronkräm

Ingredienser

  • Små Rödbeta 16 st
  • Salt
  • Vinägrett

  • Hallon 1 dl
  • Honung 0,5 msk
  • Rödvinsvinäger 1 msk
  • Olivolja 2 msk
  • Granatäppelkärna 0,5 dl
  • Citronkräm

  • Färskost 1 dl
  • Citron Skal Och Saft 0,5 st
  • Honung 1 tsk
  • Till servering

  • Cheddar I Grova Smulor 100 g

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader. Tvätta rödbetorna noggrant, och olja in med skalet på. Salta och lägg ut på en plåt. Rosta tills betorna blivit mjuka men fortfarande har tuggmotstånd kvar, 20-30 minuter. Gör vinägretten under tiden som betorna rostas: Mosa hallonen med 1 msk honung, 1 msk rödvinsvinäger och 2 msk olivolja. Blanda i granatäpplekärnor. Blanda ihop samtliga ingredienser till citronkrämen. Skär de varma betorna i klyftor, fortfarande med skalet på. Lägg klyftorna i en skål och ös vinägretten över, och låt betorna svalna något, i 15 minuter. Ta fram osten en stund innan servering så att den inte är kylskåpskall. Skär upp i lagom portionsbitar. Lägg upp de ljumma betorna och ringla över citronkräm. Servera tillsammans med osten.

Presenteras av Kvibille