arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Krispig parmesankyckling med jalapeñodip

En förförande god plockrätt med mexikanska smaker, som oavsett tid på året ger festkänslor. Använd en vällagrad parmesanost.
Krispig parmesankyckling med jalapeñodip
4 port
40 Minuter

Ingredienser

  • Kyckling

  • Kycklinglårfilé 400 g
  • Vetemjöl 1 dl
  • Ägg 2 st
  • Finriven Parmesanost 100 g
  • Vitlökspulver 1 tsk
  • Salt 1 tsk
  • Panko 3 dl
  • Sesamfrö 1 dl
  • Svartpeppar 0,5 tsk
  • Olja Att Fritera I
  • Jalapeñodip

  • Färsk Grön Jalapeño 4 st
  • Färsk Koriander 1 kruka
  • Arla Köket® Crème Fraiche 1 dl
  • Pressade Vitlöksklyfta 2 st
  • Limesaft 0,5 dl
  • Olivolja 0,5 dl
  • Salt

Gör så här:

  1. Jalapeñodip: Ta bort stammen på chilifrukterna och mixa chilin med koriander, crème fraiche, vitlök och lime med en stavmixer. Mixa tills konsistensen är krämig, och häll sedan i olivoljan i en tunn stråle medan mixern är igång. Smaka av med salt.
  2. Kycklingen: Ta fram kycklingfilén och tre djupa tallrikar. Mät upp vetemjölet i en djup tallrik. Kläck äggen i den andra tallriken och vispa upp dem. Blanda den rivna osten, vitlökspulver, salt, pankoströbröd, sesamfrön och svartpeppar i den tredje tallriken.
  3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller traktörpanna till cirka 170°.
  4. Doppa kycklingbitarna i mjöl, därefter i det uppvispade ägget. Skaka av och doppa slutligen i den tredje tallriken, och sänk försiktigt ner i den heta oljan.
  5. Fritera några bitar i taget tills ytan på kycklingen fått färg och blivit krispig. Fiska upp med en hålslev i metall och låt rinna av på ett ugnsgaller.
  6. Servera med jalapeñodip.