arrowcastello-fullIcons_1fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteTriangle
Krispig pecorinokyckling med jalapeñodip
Recept

Krispig pecorinokyckling med jalapeñodip

  • Kyckling

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 100 g finriven Pecorino
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl panko
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ tsk svartpeppar
  • olja att fritera i
  • Jalapeñodip

  • 4 färska gröna jalapenos
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 dl Arla Köket® crème fraiche
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ dl limesaft
  • ½ dl olivolja
  • salt

Gör så här:

Jalapeñodip: Ta bort stammen på chilifrukterna och mixa chilin med koriander, crème fraiche, vitlök och lime med en stavmixer. Mixa tills konsistensen är krämig, och häll sedan i olivoljan i en tunn stråle medan mixern är igång. Smaka av med salt. Kycklingen: Ta fram kycklingfilén och tre djupa tallrikar. Mät upp vetemjölet i en djup tallrik. Kläck äggen i den andra tallriken och vispa upp dem. Blanda den rivna osten, vitlökspulver, salt, pankoströbröd, sesamfrön och svartpeppar i den tredje tallriken. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull eller traktörpanna till cirka 170 grader. Doppa kycklingbitarna i mjöl, därefter i det uppvispade ägget. Skaka av och doppa slutligen i den tredje tallriken, och sänk försiktigt ner i den heta oljan. Fritera några bitar i taget tills ytan på kycklingen fått färg och blivit krispig. Fiska upp med en hålslev i metall och låt rinna av på ett ugnsgaller. Servera med jalapeñodip.