arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Friterade kroketter med getost och soltorkad tomat

De här små godbitarna med getost och tryffelmajonnäs är perfekt som förrätt, som tilltugg till drinken, eller som ett trevligt inslag på buffébordet.
Friterade kroketter med getost och soltorkad tomat
8 st

Ingredienser

  • Panko 100 g
  • Ströbröd 100 g
  • Falbygdens® Getost 150 g
  • Paprikapulver 2 tsk
  • Cayennepeppar 1 krm
  • Pinjenöt 2 msk
  • Ägg 2 st
  • Soltorkad Tomat 2 msk
  • Olja Med Smak Av Tryffel 2 tsk
  • Majonnäs 2 dl
  • Till fritering

  • Rapsolja 5 dl

Gör så här:

  1. Rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna.
  2. Mixa sen getost, soltorkade tomater, cayennepeppar, paprikapulver och rostade pinjenötter.
  3. Lägg blandningen i kylen i minst 2 timmar.
  4. Vispa äggen.
  5. Rulla små bollar av blandningen med händerna, eller mellan två skedar.
  6. Rulla bollarna i det fina ströbrödet. Rulla dem sen i de vispade äggen, och rulla dem slutligen i panko.
  7. Hetta upp oljan till 170° i en fritös eller i en gryta.
  8. Fritera bollarna i omgångar i oljan 2–3 min. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  9. Blanda tryffelolja och majonnäs.
  10. Servera kroketterna varma, tillsammans med tryffelmajonnäsen.