arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle
Friterade kroketter med getost och soltorkad tomat
Recept

Friterade kroketter med getost och soltorkad tomat

  • 100 g panko
  • 100 g ströbröd
  • 150 g Falbygdens® getost
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 ägg
  • 2 msk soltorkade tomater
  • 2 tsk olja med smak av tryffel
  • 2 dl majonnäs
  • Till fritering

  • 5 dl rapsolja

Gör så här:

Rosta pinjenötterna i en het och torr stekpanna. Mixa sen getost, soltorkade tomater, cayennepeppar, paprikapulver och rostade pinjenötter. Lägg blandningen i kylen i minst 2 timmar. Vispa äggen. Rulla små bollar av blandningen med händerna, eller mellan två skedar. Rulla bollarna i det fina ströbrödet. Rulla dem sen i de vispade äggen, och rulla dem slutligen i panko. Hetta upp oljan till 170° i en fritös eller i en gryta. Fritera bollarna i omgångar i oljan 2–3 min. Låt dem rinna av på hushållspapper. Blanda tryffelolja och majonnäs. Servera kroketterna varma, tillsammans med tryffelmajonnäsen.

Varukorg

Totalt
Gå till utcheckning Gå till produkter Fortsätt handla