arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Brie med karamelliserade päron, timjan och rökta mandlar

Söta, jordiga päron är en given smakkompis till brieost, och med karamellisering intensifieras sötman ytterligare. Har du inte tillgång till rökta mandlar så kan du rosta vanliga mandlar i en torr stekpanna.
Brie med karamelliserade päron, timjan och rökta mandlar
4 port

Ingredienser

  • Vitmögelost 200 g
  • Päron 2 st
  • Rapsolja
  • Flytande Honung
  • Färsk Timjan
  • Saltrostad Mandel 0,5 dl

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Ta fram osten i god tid så att den blir rumstempererad.
  3. Skiva päronen tunt och pensla med olja.
  4. Lägg ut skivorna på bakplåtspappersklädd plåt.
  5. Ringla över honung och strö på timjan.
  6. Karamellisera päronen i ugnen i ca 10 min tills de får fin färg.
  7. Låt päronen svalna något.
  8. Hacka mandlarna grovt.
  9. Lägg upp skivor av osten med päronskivorna och strö på mandelhack.
  10. Servera genast.