4 port
Ingredienser
- Fast Potatis 400 g
- Falbygdens® Herrgård® 150 g
- Salt
- Arla Köket® Smör- & Rapsolja
-
Pocherat ägg
- Ägg 4 st
- Ättiksprit 12% 1 tsk
- Salt 0,5 msk
-
Till servering
- Avokado 2 st
- Krasse
Gör så här:
- Skala potatis och blanda med riven ost och salt.
- Hetta upp en stekpanna med smör- och rapsolja och klicka i smeten.
- Tryck ut och platta till, och stek i ca 3-4 minuter innan du vänder och steker på andra sidan.
- Lägg upp röstin på 4 assietter.
- Pocherat ägg: Koka upp rikligt med vatten i en kastrull och stäng sedan av plattan. Om du har induktionshäll kan du behöva ha värmen på den lägsta nivån.
- Tillsätt ättika och salt. Knäck ett ägg i en kopp.
- Rör upp en virvel i det heta vattnet med en slev och häll sedan i ägget så att det ”virvlas” ihop. Om det inte gör det kan du putta till ägget lite med sleven.
- Låt ägget ligga i vattnet i några minuter, tills vitan blivit tillräckligt stadig för att du ska kunna ta upp ägget med en hålslev. Upprepa med de andra äggen.
- Halvera, kärna ur och skiva avokadon.
- Lägg försiktigt på ett pocherat ägg och en avokadohalva på varje rösti (har röstin svalnat är det bara att hastigt värma den i stekpannan igen).
- Lägg på krasse och servera direkt.