4 st
Ingredienser
- Färsk Sparris 10 st
- Ägg 4 st
- Vitt Lantbröd 8 skivor
- Olja Att Steka I
- Taleggio 200 g
Gör så här:
- Lyxig brunchmacka, eller en festlig lunch, som inte lämnar någon besviken.
- Skär av och släng stubben på sparrisen och stek sparrisen i en torr panna, tills den fått fin färg och har lagom tuggmotstånd. Lägg åt sidan.
- Stek äggen i lite olja och lägg även dem åt sidan.
- Häll sedan på rikligt med olja i stekpannan och stek bröden gyllene på ena sidan.
- Lägg fyra av brödskivorna med den stekta sidan uppåt på en skärbräda, och fördela hälften av osten på skivorna.
- Lägg på sparris och stekta ägg, och fördela resten av osten på äggen.
- Lägg på de återstående brödskivorna med den stekta skivan mot osten.
- Hetta upp mer olja i stekpannan och stek även utsidan gyllene. Tryck försiktigt med stekspaden så att osten smälter och fogar ihop innehållet.
- Halvera mackorna och servera.