arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostbricka för schlagerdivor

Ostbricka för schlagerdivor
Lyx, flärd, fjäderboa och paljetter – det är dags för schlager! Och i schlagertider går det tretton divor på dussinet, vilket ju är det härliga med hela schlageryran. För att matcha våra glittrande vänners storslagna glans har vi fixat en lika skimrande ostbricka. Väl bekomme.

Få saker säger lyx på samma sätt som tryffel. Och som av en händelse är första osten på vår bricka smaksatt med just tryffel – Castello White with truffle! Det är en krämigt läcker vitmögelost med smak av sommartryffel från södra Frankrike, en ton av skog och en lång trevlig eftersmak. Serveras med fördel som en liten tapas på färsk baguette – för precis som divan vill den inte att det är en massa tjafs i vägen som tar uppmärksamhet från det som är viktigt.

Nästa ost på brickan är en ost som, precis som de flesta divor, åldrats med stor värdighet och en viss sälta – Castello Cheddar Extra Mature. Den (osten alltså, inte divan) är en härligt sofistikerad ost med viss sötma, trevlig sälta och harmoniska smaker. Passar perfekt som den är, på en bit färskt bröd, med en sötsyrlig chutney eller varför inte med lite rostade nötter?

Men ingen ostbricka är ju komplett utan något blått! Vår sista ost är en blåmögelost med storhetsvansinne, precis som en diva – Castello Danablu! Det är en krämig ost med starka åsikter, kraftfull smak och en behaglig sälta och syra. Den långa eftersmaken är fyllig och kittlar på tungan. Osten är god på rågbröd tillsammans med söt marmelad och mogna päron. Eller omgiven av nötter, som det ju ibland känns för divorna.

Att dricka till

Champagne såklart! Att föreslå något annat än mousserande till den här brickan vore ju ett säkert sätt att drabbas av Mariah Careys vrede. Hemska tanke.