arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Ostar till mamma på Mors dag

Ostar till mamma på Mors dag
Snart är det Mors dag! Och hur bättre fira mamma än med ost? Här har vi samlat ihop några förslag på goda ostar och vad du kan äta och dricka till. Hälsa mamma!

Brillat Savarin

Brillat Savarin är en vitmögelost som på många sätt påminner om en mild brieost. Men i och med att man tillsätter en skvätt grädde under ystningen blir den alldeles extra krämig och god. Dessutom är den i säsong nu! Vilken tur.

Langres

Den här franska kittosten brukar kallas för “champagneosten” eller “fontänosten”. I och med att man inte vänder den under lagringen bildas en liten grop på toppen, där tanken är att du ska hälla champagne.

Parmesan

Ingen ostbricka mår dåligt av en bit vällagrad, smulig, knäckig, nötig och supergod parmesan! Skär osten i små kuber eller större smulor och ät som de är.

De här ostarna är goda med champagne. För du bjuder väl mamma på champagne? Om du hellre dricker något alkoholfritt rekommenderar vi en torr cider, som ju smickrar ostarna alldeles förträffligt. Till brickan kan du äta färsk frukt och färska bär, och kanske ett par goda rågkex.

parmeggiano_webb