arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Goda marmelader och ostarna till

Goda marmelader och ostarna till
Marmelad och ost är en klassisk kombo. Och som många klassiska smaker är de klassiska av en anledning – för att det är så gott! Vad passar bättre till ostbrickan än en söt och god marmelad liksom?

Det ska såklart påpekas att det inte är alla ostar som trivs med en marmelad. Men i de allra flesta fall funkar det fantastiskt! Här har vi samlat ett gäng recept på goda marmelader, sylter och chutneys och givetvis får du dem med våra bästa osttips!

Körsbärssylt med chili

Glänsande, lyxig körsbärssylt är självklar till ostbrickan. Chilin ger marmeladen en behaglig värme utan att göra den alltför het. Om du vill kan du mosa körsbären, men lyxigast känsla ger rejäla bitar. Syltsocker ger sylten en fastare konsistens men är inte nödvändigt. Den här sylten gör sig alldeles utmärkt tillsammans med en bit Brillat Savarin, vars gräddighet tillsammans med chilins hetta lyfter bärens sötma.

Svartvinbärsmarmelad med Earl Grey och konjak

Svarta vinbär fungerar perfekt till tonerna av bergamott i Earl Grey. Konjaken ger ett intressant djup. Passar till både hårdostar som cheddar och gruyère och och till gräddiga dessertostar som brie eller kanske en lite skarpare kittost?

Rödlöksmarmelad med lagerblad

Lagerblad ger den sötsyrliga rödlöksmarmeladen en ytterligare dimension. Denna goda lökmarmelad kan ätas kall, ljummen eller varm, och passar perfekt till blåmögelostar som stilton eller gräddädel.

rödlöksmarmelad