arrowcastello-fullIcons_1ecology-leaf-searchecology-leaf-searchAsset 2fallbygdenshero-iconkvibilleLink Iconlogo-with-cheese-blacklogo-with-cheese-whiteplay-buttonquoteecology-leaf-searchTriangle

Eriks chaffles med betor och fikon

Supergoda chaffles med ugnsrostade betor och saftiga fikon!
Eriks chaffles med betor och fikon

Ingredienser

  • Chaffles

  • Kvibille® Riven Ost Cheddar 150 g
  • Ägg 2 st
  • Topping

  • Svenskt Smör Från Arla®
  • Rödbeta 2 st
  • Salt
  • Färska Fikon 2 st
  • Hasselnöt 1 dl
  • Honung
  • Arla Köket® Smetana
  • Riven Pepparrot 2 msk
  • Vattenkrasse 0,5 dl

Gör så här:

  1. Börja med att blanda ägg och ost till en smet.
  2. Grädda smeten i våffeljärn till gyllenbruna chaffles.
  3. Ta en stor eller ett par mindre betor och slå in i bakplåtspapper eller aluminiumfolie med några klickar smör och salt. Stoppa in i ugnen på 175 grader i cirka en timme eller tills de är mjuka.
  4. Skala betorna och skär upp i mindre bitar.
  5. Skär upp fikonen i lika stora bitar.
  6. Rosta hasselnötterna i ugnen på 200 grader tills de är gyllene. Hacka hasselnötterna grovt.
  7. Blanda ihop ingredienserna i en bunke tillsammans med smöret från betorna och 1-2 msk honung.
  8. Lägg sedan upp en klicka smetana på en tallrik och lägg på en stor sked med betorna.
  9. Avsluta med att toppa med riven pepparrot och vattenkrasse.
Presenteras av Kvibille